Дома / Вицови / Разно / Главоболка

Главоболка

Една баба влегува во аптека и ѝ вели на аптекарката:
– Ќерко, дај ми таблети против главоболка! Еве, од овие белите со сината лентичка!
– Бабичке тоа се таблети за контрацепција! – Возвраќа аптекарката.
– Баба знае, баба знае, но кога наутро ѝ правам кафе на внуката ѝ пуштам внатре една и после цел ден не ме боли главата…

Обиди се со

Кражба

Се враќа Трпе од работа и гледа неговата врата разбиена. Влегува внатре и што да …