Дома / Вицови / Разно / Маркетинг

Маркетинг

На една забава гледаш прекрасна девојка, одиш на кај неа и и’ викаш:
“Многу сум добар во кревет”.
Тоа е директен маркетинг.
На истата забава после некое време твојата пријателка оди кај неа и и’ вика:
“Многу е добар во кревет”.
Тоа е реклама.
Го наоѓаш нејзиниот број и и’ праќаш порака “Здраво, многу сум добар во кревет”.
Тоа е телемаркетинг.
Истата девојка ти приоѓа на друга забава и ти вика:
“Слушнав дека си бил многу добар во кревет”.
Tоа е препознавање на брендот…

Обиди се со

Дожд

Стандардна ситуација: -Сопругот се прибира изненадно од службено патување, љубовникот скока гол од прозорецот на …