Опис

Цветко се јавува во полиција:
– Ало! Полиција?! Сакам да пријавам дека жена ми исчезна.
– Ќе ни дадете податоци и опис…
– Да, ќе ви кажам како изгледа само ако она не го види описот после…

Обиди се со

Патики

Малиот Трпе му се фали на малиот Цветко: – Види, си купив нови патики! – …