Дома / Вицови / Плата

Плата

Цветко оди на доктор весел и му раскажува:
– Докторе, имам покачено расположение, си одам по кафани, си пијам ракија и пиво, си пеам на глас.
– Добро, кој е проблемот?
– Не знам од што може да ми е?!
– Ооо, тоа ти е од платата, брзо ќе ти помине.

Обиди се со

Љубовник

Се враќа Трпе од работа и ја гледа Трпана седната на кауч со љубовникот: – …