Дома / Вицови / Маска

Маска

Влегува Трпе во пекара:
– Дајте ми едно ѓеврече.
– А зошто очите ти се покриени со маската?
– За да не го гледам бурекот…

Обиди се со

Кујна

Цветко го прашува Трпе: – Трпе готвиш ли ти дома? – Не, Трпана ми забрани …