Возење

Разговараат татко и син:
– Тато, ај бе купи ми тротинет!
– Синко, немам пари, нема тротинет.
– Ајде бе тато, сите деца имаат.
– Ама ти не си како сите деца.
– Тато беее…
– Марш бре у п…. матер, Нема тротинет.
Детето разочарано излегува во дворот и го гледа петелот како ги брка кокошките и им се качува. Зело тоа еден камени го ѕвекнало петелот по глава
– Маме ти е…, ако јас не возам тротинет и ти нема да возиш кокошки!

Обиди се со

Пукање

Цветко го прашува Трпе: – Трпе, каде ти е Трпана? – Во Виена. – Како …