Тоалет

Цветко работел како молер во куќата на Ферус Мустафов и му раскажувал на Трпе:
– Леле Трпе, куќата му е супер уредена, а најјако е што во тоалетот има златна шоља!
– Абе ајде, златна?
– Да златна, сакаш да одиме да видиш?.
Одат кај Ферус, ѕвонат на ѕвончето, излегува жена, и Цветко вика:
– Здраво, ни сме молерите што работиме кај вас.
А Жената се врти и вика:
– Феруууусс! Еве го молерот што ти се испосра во саксафонот!

Обиди се со

Понуда

Трпана кон Трпе: – Трпе, каква ти е оваа порака во телефонот? – Каква порака? …