Шанса

Трпе бил многу богат. И еден ден Трпана му вика:
– Слушај Трпе оној твојон возач веднаш да го отпуштиш од работа, за малку ќе ме прегазеше со колата!
– Немој така Трпано, ај да му дадеме на човекот уште една шанса!

Обиди се со

Сообраќајка

– Ало братучед, разбрав жена ти ја слупала колата. Да не е повредена? – Уште …