Лудница

Трпе му се јавува на Цветко:
– Кај си Цетко?
– Во лудница.
– Абе тоа е јасно, ама каде поточно – дома или на работа?!

Обиди се со

Такси

Влегуваат тројца камен пијани во такси. Таксистот ги гледа дека се дрво пијани па ја …