Крава

Малиот Трпе ја прашува мајка си:
– Мамо каде е кравата на тато?
– Што збориш сине, татко ти нема крава.
– Е како нема, кога прееска и кажа на комшивката дека има подобро тело од неговата крава!

Обиди се со

Чоколадо

Купува Влав чоколада за да ја израдува жена си дома: – Еве ти срце една …