Коњ

– Добро бе ќерко кај го најде оној коњ за дечко?
– Тато бе, не го викај така.
– Добро добро, а каде живее?
– Во Хиподром…

Обиди се со

Пукање

Цветко го прашува Трпе: – Трпе, каде ти е Трпана? – Во Виена. – Како …