Фудбал

Се караат Трпе и Трпана и Трпана му вика:
– Како не ти е срам, фудбалот ти е поважен од мене. Тој е сè во твојот живот. Никогаш не излегуваме заедно. Не ми купуваш подароци. Или си на натпревар или гледаш фудбал на телевизија. Сигурно не можеш ни да се сетиш кога се зедовме.
А Трпе враќа:
– Е можам! Се зедовме на денот кога Пелистер и Вардар одиграа 1:1 во Купот.

Обиди се со

Сообраќајка

– Ало братучед, разбрав жена ти ја слупала колата. Да не е повредена? – Уште …