Црква

Малиот Трпе и Трпана отишле во црква:
– Мамо, мене ми се лоши, ајде да си одиме дома.
– Не може сега, на сред служба сме.
– Ама ми се повраќа!
– Ако ти се повраќа, излези надвор и позади црквата, во грмушка поврати, па врати се.
Излегува Трпе, па после кратко време се враќа. Трпана го прашува:
– Поврати, а? Многу брзо се врати, отиде позади црква како што ти кажав?
– Не бе мамо, не морав позади црква, тука до вратата има една кутија каде пишува “За болните”.

Обиди се со

Сообраќајка

– Ало братучед, разбрав жена ти ја слупала колата. Да не е повредена? – Уште …