Тројка

Трпана му вели на Трпе:
-Трпеее! Зошто се лутиш?! Нели идејата за тројка беше твоја?
-Точно! Ама сепак мислев дека и јас ќе учествувам…

Обиди се со

Сакање

прашуе га кумановка мужа ву: – Мужу, колко ме сакаш ти мене, од ед’н до …