Дома / Пишанки / Учествувавме на Skopje Design Week и ова е тоа што се случи

Учествувавме на Skopje Design Week и ова е тоа што се случи

Кога ни соопштија дека може да учествуваме бевме возбудени.

Но веднаш ни стана јасно дека не знаеме што ќе правиме и што се очекува од нас.

Добивме идеја да одиме back2basics

Со помош од организаторите успеавме да ја преработиме нашата идеја и да ја изложиме како интерактивна инсталација.

Изгледаше нешто вака.

И вака.

А да, имаше и луѓе.

Некои од нив не споделија на своите социјални мрежи

Од друг агол.

Целта беше да ја претставиме Вицотека.мк во нејзината вистинска природа, како место на кое можеш да го прикачиш својот виц и да прочиташ нечиј туѓ виц.

Па така луѓето прикачуваа вицови.

Некои познати.

Некои непознати.

Некои смешни.

Некои… не.

Меѓутоа и тоа е во ред, затоа што кај нас се е во ред, дури и да не ги читате.

Им благодариме на оранизаторите, особено од Јавна соба.

Се надеваме дека изложбата беше полн погодок

Обиди се со

Многу причини зошто не треба да носите кацига

Дали некогаш вистински сте се запрашале која е поентата да носиш кацига додека возиш мотор …