Дома / Пишанки / Еве зошто Валентајн е тиња!

Еве зошто Валентајн е тиња!

Да почнеме од Купид, што по ѓаволите е?

Осудени сте и ако не го славите и ако го славите…

Ако девојката/жената/швалерката ви речат дека им е сеедно и дека не мора да го прославите Валентин. Знајте дека ќе морате.

Има преголем притисок да се најде глупав плишан поклон,

или букет на цвекиња кои ќе умрат за два дена,

или бомбоњера слатки во вид на срце…

За кои продавачите веќе однапред спремиле “соодветни” цени.

Секогаш ќе има некој што ќе претера со поклонот.

И некој што јавно ќе искаже љубов…

Да не започнуваме со тоа дека да најдеш слободно место во ресторан е скоро невозможно…

Или дека токму на овој ден е годишнина на еден масакар.

Да не спомнеме дека никој не знае зошто воопшто го славиме овој ден.

Кога имаме сосема соодветен празник секој 14 февруари.

Затоа налејте се со вино и оставете ја главоболката за утре, затоа што утре може да се разбудите сингл.

П.С. Ако славите Валентајн со деовјката/жената излезете со љубовницата на 13ти за да не ви се случи ова.

Обиди се со

Многу причини зошто не треба да носите кацига

Дали некогаш вистински сте се запрашале која е поентата да носиш кацига додека возиш мотор …