Дома / Вицови / Златна риба (страна 4)

Златна риба

Идиот

Фатил некој идиот златна рипка и оваа му рекла ако ја пушти ќе му исполни три желби.
Првата желба ми е: сакам да ми ги направиш рацете да ми се тресат.
Втората желба: сакам да ми ги направиш нозете да ми се тресат.
Третата: сега сакам главата да ми ја направиш да ми се тресе.
Рипкава се зачудила малку од желбите на идиотот ама му ги исполнила. По некое време некој друг ја фатил, али неговите желби биле: да има јахта, да биде најбогат и да има околу него нон стоп згодни женски.
По некое време идиотов седи на плажа и се тресе цел и го глеа другиов како поминува со јахтата по море, а околу него женски.
Го гледа идиотов и си вика:
– Еј ама се заеба!

Пијавици

Двајца кавадарчани ловеле риби на Тиквешко. Едниот отишол да вади пијавици затоа што снемале. Додека го немало, другиот ја фатил златната рипка. Таа му рекла:
– Ќе ти исполнам 3 желби ако ме пуштиш?
Овој рекол па прво сакам да сум многу богат.
Добро рекла рипката.
– Потоа сакам да имам убава жена.
Дадено рекла рипката. А која ти е трета желба?
– Па ајде да не ми се луте другарот, нека му се исполни и нему една желба
– Важи рекла рипката и тој ја пуштил. Тогаш од зад грмушките се појавува пријателот и му вели:
– Санде да ти го начукат 100 магариња, тука никаде нема пијавици.

Златен ѓуптин!

Си фатил некој човек Златен Ѓуптин и ѓуптинов му вели: Пушти ме добар човеку ке ти исполнам три желби. Човекот го пуштил. Ѓуптинот избегал.

Памет

Си биле три жени да наполнат вода на река и фатиле златна Рипка.
-Златна Рипка: Ако ме пуштите ќе ви исполнам на сите по една зелба.
-1 жена : Мене сакам да ме направиш попаметна од овие две! – и рипката ја направила попаметна.
-2 жена : Мене сакам да ме направиш двапати попаметна од првата жена! – и рипката ја направила 2-пати попаметна.
-2 жена : Мене сакам да ме направиш 1000 пати попаметна од другите 2 жени! – и рипката ја направила да биде маж.

Златна Сирена

Фатил некој човек некоја многу убава златна Сирена и оваа му рекла :
– јас сум златната риба и ако ме пуштиш ке ти исполнам 3 желби !!!
Овој и вика имам само една желба ако може да ми ја исполниш 3 пати.

У златара

Фатил Хасо златен кит и китот му рекол :
-Пушти ме ќе ти исполнам три желби
Хасо и рекол :
-Абе какви желби бе. Директно те носам у златара. 

Желба

Фатил Цветко златна рипка.
– Рипкава му рекла: можам да ти исполнам само една желба, која желба сакаш да ти ја исполнам?
– Цветко: да фатам златна рипка што ќе ми исполни повеќе желби.

Ракија

Еден пијаница фатил златна рипка и рипката му рекла:
– Пушти ме човеку ќе ти исполнам три желби и тој ја пуштил.
Прва зелба, рекол:
– Сакам оваа брана тука да биде ракија а не вода.
Втора желба:
– Овие ридови овде да бидат мезе за со ракијата,а рипката му ги исполнила овие желби па го прашала што му е третата желба?
Третата ја мислел веке пола саат и рекол:
– Па дај уште едно кило ракија…

До земја

Некој рибар фатил златна рипка, и оваа како по обичај му рекла пушти ме ќе ти исплнам една желба и рибаров ја пуштил и и рекол : Сакам да имам кур до земја …. И му ги изела нозете.