Шноли

Си биле две девојчиња и се фалеле чија баба е поубава. Првото рекло:
– Баба кога ќе се насмее, како сонце блеска.
Второто рекло:
– Баба има најубава коса и на неа има како сиви шнолки.
Се уфрлило трето девојче:
– Мори глупачо, тоа не се шноли тоа се вошки!

Обиди се со

Течно

Преживеале Американец, Русин и Македонец бродолом. Заглавиле на некој пуст остров и немале што да ...