Роденден

Влав се јавува во брачно советувалиште:
– Ало, советувалиште за брачни парови?
– Да, повелете.
– Како да го обележам најевтино роденденот на сопругата?
– Во календар со сино пенкало!

Обиди се со

Лов

Трпе отишол на лов и по една недела се јавува дома: – Жено тука се ...