Дома / Вицови / Прашање – Одговор (страна 10)

Прашање – Одговор

Циркус

Што е циркус?
– Место каде што коњи, слонови и жирафи можат да гледаат мажи, жени и деца како се однесуваат како будали.

Питагорова

Како гласи питагорова теорема за недвижнини?
– Квадратот во центар е еднаков на збирот на два квадрата на периферијата на градот.

Прашања и одговори

Прашања:
1. На што се фаќа зимскиот цар?
2. Каде се откриени најголемите лежишта на природен гас во нашата земја?
3. Како од слон да не добиете кивавица?
4. Кои се нашите најпопуларни автори?

Одговори:
1. На зимска царица.
2. Во гравот.
3. Така што сурлата ќе му ја врзете во јазол.
4. Народен лекар и Мој готвач.