Дома / Вицови / Личности (страна 20)

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Д’ткање

Трпе д’ткал и решил да отиде на доктор за да си го реши проблемот:
– Ддддоооктореее, мммммоожетттте ли ддда ммми гго средддиттте гггласссот?
– Се разбира дека можам, но ќе морам да ви скратам 6цм од вашиот пенис.
Трпе се враќа дома среќен и и вика на Трпана:
– Трпанооо, не д’ткам повеќе!!!
– Супер, ајде да прославиме во кревет!
– Ама, Трпано, докторот ми го скрати 6цм…
– Молам? 6цм? Ако не ги вратиш, не се враќај дома.
И така Трпе отишол назад кај докторот и му вика:
– Докторе, ќе можете ли да ми ги вратите 6те сантиметри назад?
– Ннннееммммааа дддда ммммооожжжеее, Тттрррррпппее.

Несакајќи

Трпе се дере на синот:
– Што направи со колата бе сине!?
– Несакајќи беше тато.
– Па и ти беше не сакајќи, па пак убаво те чував.

Современ дечко

Таа: Каде си?
Тој: Види на Fасеbооk.
Таа: Што јадеш?
Тој: Види на Instagrаm.
Таа: Што правиш?
Тој: Види на Twittеr
Таа: Добро, можам ли јас да те прашам нешто?!
Тој: Прашај ме на Аsk.

Магичен збор

– Тато, ај купи ми iPhone!
– Кажи го магичниот збор!
– Трпана!
– Која Трпана?
– Твојата швалерка!
– Кој iPhone го сакаш?

Глув

Трпана му вели на Трпе:
– Душо дојди да го смириме малиот, цел ден ништо не слуша.
Трпе и вели:
– ИИИИИИИИИИИИИИ, веднаш одиме на ушно.

500 евра

Трпе му вика на Цветко:
– Најдов 500 евра на улица.
– И што направи со нив?
– Ништо, ги однесов во полиција. Ти што би направил?
– И јас би лажел дека сум ги однел во полиција.

Градот на љубовта

Трпе и Трпана легнуваат заедно во кревет.
– Мила, кога ти си навечер до мене, се осеќам како да сум во Париз.
– Нормално, тоа е град на љубовта, а јас те сакам најмногу на свет.
– Мажот: Не, туку кога ќе си легнеш до мене, носот ти е толку голем што ја гледам Ајфеловата кула.

Хотел

Оди Цветко во хотел и прашува:
– Колку чини една ноќ спиење во свињарников?
Рецепционерот вели:
– Дваесет евра од свиња.

Одмазда

Трпе и Цветко разговараат. Трпе му вели на Цветко:
– Се сеќаваш ли пред 3-4 месеци кога замолив еден таксист да ме однесе до дома, имав само 50 денари в џеб, а тој пред цело друштво ми рече: „Ако си таков вошкар да немаш 100 денари за такси, оди до дома пеш“.
– Да, се сеќавам, баш беше безобразен.
– Е да знаеш, вчера му се одмаздив.
– Навистина? Како?
– Го гледам паркиран чека муштерии. Пред него паркирани уште 5-6 други такси возила. Влегувам во првото и му велам на таксистот: „Мајсторе, може ли за 50 евра да ме однесеш до дома да ме однесеш до дома, ама во цената е вклучена и партија секс“. Таксистот ми вели:„Мрш надвор педеру еден“. Јас излегов, и влегов во второто такси. И таму го поставив истото прашање, и нормално, и од таму ме избрка таксистот. И така направив во сите коли. За малку се спасив од ќотек. Ама одмаздата е слатка. И така дојдов до мојата жртва, и му викам: „Мајсторе, колку ќе ме чини да ме однесеш до дома, таа и таа адреса?“. Тој ми вели „100 денари“. Јас решително му велам „Вози мајсторе“- и тргнавме.
И така додека ги поминуваше паркираните такси возила пред нас, на секој од таксистите каде што влегов им испратив широка насмевка и им покажав среден прст.

Комшии

Митра и вели на комшивката Цена:
– Ние ќе се селиме. Сигурно наскоро ќе имаме подобри комшии.
– И ние ќе имаме подобри комшии – вели Цена.
– И вие се селите? – прашува Митра.
– Не, ние остануваме.