Дома / Вицови / Разно / Плашливци

Плашливци

Две прво одделенчиња разговараат за своите татковци. Првото вели:
– Мојот татко е голем плашливко, несака да спие сам. Кога мајка ми не е дома оди да спие кај сосетката.
Второто вели:
– А мојот татко е уште поголем плашливко, кога мајка ми не е дома собира повеќе сосетки во неговата соба, затоа што му е страв да спие сам.

Обиди се со

Манастир

Оди човек во манастир. Игуменот го прашува: – Знаеш дека во нашиот манастир држиме завет …