Љубов

Малиот Трпе собрал храброст да и каже на учителката дака ја сака.
– Учителке многу сум вљубен во Вас!
– Трпе, јас не сакам деца.
– Добро де, не мора да имаме деца!

Обиди се со

Испит

Тоалет на факултет со три кабини. Од левата се слуша: – Трпе, положи ли физика? …