Дома / Вицови / Виц на денот / Слободна птица

Слободна птица

Трпе со доаѓа во 4 сабајле и на врата го чека Трпана:
– Кај си бе ти досега! Знаеш ли колку е саатот! На што личи ова?!
– Ќути Трпано да не ти ја акнам една. Јас сум слободна птица и си доаѓам и идам кога сакам!
После една недела, Трпана излегла и се прибира сабајле во 7:00, а Трпе ја чека на врата:
– Мори Трпано, нормална си или не?! Луѓето на работа одат а ти сега се прибираш!
– Ееее Трпе, ти си слободна птица и си одиш кога сакаш. Ама јас не сум слободна птица, па си идам кога ќе ме пуштат.

Обиди се со

Такси

Влегуваат тројца камен пијани во такси. Таксистот ги гледа дека се дрво пијани па ја …