Пасење

Трпе отишол на доктор за дигестивни проблеми, по прегледот докторот му препишува диета:
– Значи вашата диета е следна:на ден по 400 грама лист од зелка, 300 грама цвекло и Може да јадеш колку сакаш листови марула.
– Докторе, а ѕвонче на врат треба да си го врзам сам или може и без него да пасам?

Обиди се со

Одмор

– Душо каде ќе одиме на одмор? – Каков одмор ма, шо ти е тебе? …