Дома / Вицови / Личности / Латински

Латински

Трпе оди на доктор и прашува:
– Докторе, кажи ми на чист македонски јазик, што ми е?
– Многу пиеш, брат!
– А сега повтори ми го пак на латински. Сепак треба да ѝ кажам нешто на жена ми.

Обиди се со

Одмор

– Душо каде ќе одиме на одмор? – Каков одмор ма, шо ти е тебе? …