Искачање

Трпана му се жали на Трпе:
– Барем еднаш да ме однесеше на вечера!
– Извини, ама ја не искачам со мажени жени.
– Ама јас сум твоја жена!
– Не, не. Не правам исклучоци.

Обиди се со

Мисија

Жената има две мисии во животот: – Првата е да смири маж додека е нервозен …