Криенка

Трпе имал жена – русокоса. Една вечер се вратил од работа покасно и влегува во спалната и што да види, на креветот лежи еден гол човек, а жена му нигде ја нема. Почнал да ја бара и ја нашол во шкафот гола и вика:
– Добро бре жено, сто пати ти кажав дека тој треба да се крие, не ти!!!

Обиди се со

Испит

На испит по казнено право. Професорот: – Можете ли да ми кажете колега, што е …