Дома / Вицови / Црн хумор / Приоритети

Приоритети

Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно.
Само што стигнал на одреденото место му зазвонува мобилниот.
-Ало, газда ми пукна рачката од лопататa.
-Ало, па ти нормален си?! Стап? За тоа ми се јавуваш,
-Ама газда многу е пукнат.
-Па што си правел?
-Па го закопав вашето куче.
-Молам, па што му се случило на кучето?
-Па падна греда врз него…
-Каква греда?
-Кога шталата ви гореше.
-ШТАЛАТА!!!!Како мислиш шталата?!
-Па кога куќата ви се запали!
-Чекај малку,КУЌАТА!Како се запалила куќата?!
-Па од свеќата.
-Од каква свеќа?
-Oд свеќата што ја запаливме кога татко ви умре.
-Ја не можам да верувам, ќе добијам инфаркт…
-Па и тој доби инфаркт!
Со плачлив глас газдата: –А како добил инфаркт?
-Па, кога не најде мене и вашата жена заедно во кревет!

Обиди се со

Главоболка

Влегува Трпе во аптека: – Здраво, ќе може да ми дадете нешто за глава! – …