Дома / Вицови / Златна риба / Златно јајце

Златно јајце

Човек фаќа златна риба и оваа му вели:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 3 желби, ама се што ти ќе посакаш комшијата ќе добие дупло од тоа.
– Добро, Прво сакам да ја имам најголемата куќа на светот
Рибава му дава палата, а на комшијата дупло поголема од неговата.
– Второ сакам најбрзата кола на светот.
Рибава му дава ферари, а на комшијата некоја од иднината дупло побрза од оваа.
– Трето сакам едно јајце да ми отпадне.

Обиди се со

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. ...