Дома / Вицови / Златна риба / Златен Ѓоко

Златен Ѓоко

Фатил некој рибар златен Ѓоко Танески и Ѓоко му рекол:
– Пушти ме ќе ти испеам три песни на англиски.

Обиди се со

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. ...