Сељак

Фатил Драган Вучиќ златна рипка и таа му рекла:
– Пушти ме бе сељак еден!

Обиди се со

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. ...