Ѕид

Македонец, Србин и Грк фаќаат златна рипка. Златната рипка им вели: – Ако ме пуштите ќе ви исполнам по една желба на сите. Нормално сите се сложиле…
Србинот: – Јас сакам во мојата земја сите да бидат богати.
Златната рипка: – Договорено.
Гркот: – Јас сакам да изградиш ѕид околу Грција, бидејќи не сакам да ги гледам нашите соседи.
Златната рипка: – Готово, ѕидот е ставен околу цела Грција.
И на крајот Македонецот ја прашува златната рипка:
– Дали ѕидот е водоотпорен?
– Да, одговорила рипката.
– Полни!

Виц на годината (2010)

Обиди се со

Бос

Во полициска станица: – Шефе, жена убила маж со 12 убоди. – Причина? – Одел ...