Дома / Вицови / Разно / Исповед

Исповед

Трпе го сретнува Цветко и го прашува:
– Цветко, ти од кога се немаш исповедано?
– Има три години.
– Ќе сакаш ли да ми направиш услуга, оди кај попот и задржи го што подолго, сакам да идам кај попадијата.
Оди Цветко, и расправа нашироко за сите гревови, и на крајот го кажува и последниот грев, зошто дошол кај попот.
Попот му вика:
– А бе будала, попадијата е умрена една година, трчај бргу дома!

Обиди се со

Паметна

Трпе бил кај љубовницата и се вратил дома доцна во ноќта. Жена му го пречекала ...