Ништо

Трпе го прашува синчето:
– Што има ново у школо?
– Ништо!
– Ништо? Што само седиш и гледаш у ѕидот?
– Епа таму е саатот!

Обиди се со

Натпревар

Трпана го прашува малиот Трпе: – Сине, како помина на натпреварот по правопис? – Незнам.