Натпревар

Трпана го прашува малиот Трпе:
– Сине, како помина на натпреварот по правопис?
– Незнам.

Обиди се со

Панаѓур

Трпана и пишува на мајка си: – Драга мамо, ние сме добро. Во неделата бевме ...