Дома / Вицови / Глупи (страна 3)

Глупи

Опасно и неопасно

-Што е тоа мало зелено стои на гранка и е опасно??
– Гавран во зелен мантил со митролез пушка!

Што е тоа мало зелено стои на гранка и не е опасно?
– Истиот гавран во истиот зелен мантил на истата гранка со истиот митролез но без муниција!

Пубертет

Се шетале две гуми од формула 1 и по пат виделе крампонка и и рекле:
– Што бе пак пубертет?

Рака на срце

Софија станала американка. Ја сретнала Шер и и се пофалила. Шер и рекла:
– Сестро, рака на срце за тебе, рака на гз за мене!

Змеј

Зад седум мориња, седум езера, седум реки, седум планини, седум ридови, седум долини, седум извори живеел еден змеј. Едно сабајле се разбудил и си рекол:
– Па кај живеам јас у пичку матер!?
И ни пет ни шес ни седум ни осум летнал. И летал, летал, летал и слетал на некое место, џенем некаде. И си седнал на еден камен. Едно време поминал лавот.
– Што си бе ти?
– Како шо сум бе!? Па јас сум лав бе, цар сум!
– Ех царе царе говедаре, утре овде во 12:00 ќе дојдиш, ќе те јадам! Има нешто да прашаш, нешто нејасно!?
– Не, нема. -Исплашено подголтнувајќи рекол лавот.

Повеќе…

Секс

Си бил некој човек и жена му не му давала. Отишол на доктор и му раскажал и докторот му рекол:
– Ова е семе од едно ретко растение и расте за 1 година и расте само во Африка. Посади го во и кога ќе процвета собери ги семките и донеси ми ги и ќе ти кажам што понатаму.
Човекот отишол во Африка го посадил и една година го налевал со вода и последниот ден оди да ги собира семките и пред очи му поминува стадо слонови и му го гази растението. Тажен се вратил дома и пак отишол кај докторот овој пак му дал и човекот пак отишол и го посадил. Го полевал со вода 1 година и пак последниот ден кога оди пред очи му го газат и тоа растение. Пак се вратил тажен човекот и докторот рекол:
– Ова ми е последно растение и тебе ти го давам.
Го зел човекот го посадил, 1 година го налевал и за среќа кога отишол да го земе не му го изгазиле. Ги собрал човекот семињата и ги однесол кај докторот и овој му ги ставил во кутиче и му рекол:
– Сега кога ќе си одиш дома и кога ќе легнете да спиете ти истури го семето во креветот и стави го канчето на масичката и по некое време бутни го и кога ќе падне кажи и на жена ти да го земе и кога ке се наведне ти опни и го.

Трудност

На буквата Н и ѕвонат на врата. Отвара врата и буквата Њ му вика:
– Извини што не ти кажав толку време, ама ти си таткото!

Попот и детето

Некое дете отишло да го краде крстот во црквата и попот го видел и му вика стој, детето рипа ни прозорецот попот не знае да рипа. Вежбал вежбал и научил.
Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи попот не знае да трчи. Вежбал вежбал и научил.
Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи и попот трчи, детето се качува на дрво попот не знае да се качи. Вежбач вежбал и научил.
Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи и попот трчи, детето се качува на дрвото и попот се качува на дрвото, детето слегнало од дрвото попот не знаел да слегне. Вежбал вежбал и научил.
Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи и попот трчи, детето се качува на дрвото и попот се качува на дрвото, детето слегнало од дрвото и попот слегнал од дрвото, детето рипа во реката попот не знае да рипне. Вежбал вежбал о научил.
Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи и попот трчи, детето се качува на дрвото и попот се качува на дрвото, детето слегнало од дрвото и попот слегнал од дрвото, детето рипа во реката и попот рипа во реката, детето почнало да плива попот не знаел да плива. Вежбал вежбал и научил.
Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи и попот трчи, детето се качува на дрвото и попот се качува на дрвото, детето слегнало од дрвото и попот слегнал од дрвото, детето рипа во реката и попот рипа во реката, детето почнало да плива и попот почнал да плива, детето излегло од реката попот не знаел да излезе. Вежбал вежбал и научил.
Следниот ден детето краде крстот попот вика стој, детето рипа низ прозорецот и попот рипа низ прозорецот, детето трчи и попот трчи, детето се качува на дрвото и попот се качува на дрвото, детето слегнало од дрвото и попот слегнал од дрвото, детето рипа во реката и попот рипа во реката, детето почнало да плива и попот почнал да плива, детето излегло од реката и попот излегол од реката и го фатил.
– Е ај сега кажи зошто толку време го крадеше крстот?
-Добро ќе ти кажам, но немој да кажеш на никој.
И попот не кажал на никој.

Превртен брод

– Ако на бродот имало 99 патници, колку останале кога се превртел во морето.
– Поим немам!
– Па 66!

Мрак

Две баби седат во темница и едната и вика на другата:
– Дај запали светлото за да се уверам дека сум го изгасила.

Трактори

Си биле два трактори, едниот орал, другиот анал.