Мусака

Прва брачна ноќ… младите у кревет… настапува кулминација. Трпе вика:
– Трпанооо ќе ти ја изедам путкатааа!!!
Од ходникот се јавува свекрвата:
– Трпе, толку убава мусака сум ти напраила, ти најде шо да јадеш!

Обиди се со

Одговарање

Малиот Трпе одговара пред цел клас, ама не му оди најдобро, па професорот му вели: ...