Дома / Факти (страна 11)

Факти

Факт #82

Пластичните шишиња првпат се употребени за негазиран пијалок во 1970 година.

Факт #81

Првото стапче за уши го измислил Leo Gerstenzang во 1920 година, кога ја гледал својата жена како ги чисти ушите на нивното бебе со помош на памук замотан на чепкалка.

Факт #80

Науру е единствена земја во светот без официјален главен град.

Факт #79

Нов Зеланд е единствена земја во светот која ги содржи сите климатски зони.

Факт #78

Змиите се имуни на сопствениот отров.

Факт #77

Коските на гулабот се полесни од неговите пердуви.

Факт #76

Александар Македонски бил епилептичар.

Факт #75

Мажите имаат 6 пати поголеми шанси да бидат удрени од гром во споредба со жените.

Факт #74

Во еден ред чоколадо просечно има 8 нозе од инсекти.

Факт #73

На секои 3 секунди се раѓа ново бебе.