Дома / Вицови / Температурата во Битола

Температурата во Битола

Прилепчанец се јавува кај братучедот во Битола.
– Шопрајте бе?
– Арно бе муце.
– Море, колку е температурата во Битола?
– Чекај да видам… -20.
– А овде на телевизија кажаја дека било -40.
– А бе то надвор можи. Јас за внатре ти кажвам дека е -20.

Обиди се со

Банкомат

КАКО ЖЕНА ВАДИ ПАРИ ОД БАНКОМАТ: 1. Паркира. 2. Си ја проверува шминката. 3. Го …