Шефот

Поп лета во авион и стјуардесата го прашува:
– Попе, ќе се напиете нешто? Има виски, коњак, вино?
– На која висина летаме?
– 8 илјади метри.
– А не, фала, многу сме високо, шефот може да ме види.

Обиди се со

Џентелмен

Трпана разговара со пријателка: – Нема веќе вистински мажи, вистински џентлмени! – Е како нема? …