Дома / Вицови / Разно (страна 115)

Разно

Совети

Мајката го советува синот: – Сине ти си голем, веќе ќе мора да си најдеш девојче за жена, денес жените се бог да чува, ич не се домакинки, за да дознаеш која е домакинка ќе ги соблечеш гаките и ќе ја прашаш што е ова ако знае батали ја, ако …

Повеќе...

Внуци

Две баби си праат муабет за внуците. Првата вика: – Леле оној мој внук ќе ме умре. Пропалица невидена, тежок криминалец. Ништо не учи, по цел ден или е на интернет или девојки брка или со тоа ролерите вози негде. А вторава вика: – Е мојот внук по цел ден …

Повеќе...

Хевиметалци

Брачен пар, ептен хевиметалци им се раѓаат близнаци. И сега сакаат да дознаат дали децата ќе им бидат исто така хевиметалци. Посетуваат гатачки и бајачки и они им викаат дека еден од синовите ќе им биде народњак, а еден хевиметалец, ама кој точно не знаат. И што да прават сега …

Повеќе...

Туристички водич

Туристички водич им се обраќа на патниците во комбето.– Е па господо, комбито вози само до тука, понатаму можат само коњи и магариња, па најљубезно би ве замолил да продолжите пеш!

Повеќе...

Старечки дом

Остарела некоја жена, па децата една вечер ја однеле во старачки дом, за подобро да се грижат за неа. Утрото, две сестри ја станале старата, ја избањале, ја облекле, ја најале и ја седнале на столица на терасата со поглед на прекрасна цветна градина. Поминало некое време, старицата почнала да …

Повеќе...

Состанок

Се собрале сите човечки органи да решат кој е најважен.Мозокот прв се јавил.– Јас сум најважен, без мене ништо нема да функционира како треба.Се јавил стомакот:– Е исто е и кај мене, јас ако не функционирам ништо нема да функционира.Се јавило срцето:

Повеќе...

Папагал – пијаница

Си бил некој тип и имал папагал пијаница. Еден дена на искачање од дома му рекол на папагалот: слушај немој да си го пипнал шишето со водка зошто жив ќе те искубам. После некое време се враќа човеков и го гледа седнат во ќош со водката и папагалов му вика:– …

Повеќе...