Дома / Вицови / Брод

Брод

Жена го изневерува мажот и потоа се моли:
– Господи направи така, маж ми ништо да не разбере.
Во тишината слушнала глас:
– Добро, но по некое време ќе се удавиш!
По некое време, жената добила бесплатно прекуокеанско крстарење на наградна игра. Бродот почнал да тоне, а таа да моли:
– Господе, поради мене, сите ли ќе ги удавиш на бродот?
И пак слушнала глас:
– Цела година ве собирам, курви едни!

Обиди се со

Гости

Влав прашува комшија: – Ми дојдоа 9 гости, а имам 6 столици. Имаш 3 столици? …