Дома / Вицови / Апче

Апче

Се качува баба во автобус и му вика на возачот:
– Синко, кога ќе стасаме во Велес да ми кажeш.
– Добро бабо.
Се возат час и половина и возачот го поминал Велес, но не му текнало да и каже на бабата. Таа го прашува:
– Синко уште колку има?
– Уште малку бабо – и почнал да се враќа назад кон Велес. Патувале уште половина час и возачот и вели на бабата:
– Еве бабо стасавме во Велес.
– А фала што ми кажа синко. Ќерка ми ми рече кога ќе стасам во Велес да се напијам апче.

Обиди се со

Висина

Отишја Кумановац с’с девојку у дискотеку да играв, она висока 180, а он 160. – …