Улица

– Со што се занимаваш? – прашува плавушата.
– Јас сум уличен продавач.
– Ау, колку интересно! И колку чини една улица?

Обиди се со

Полицајци

Влагаат двајца полицајци во библиотека. Библиотекарката: – Да не врне надвор?