Дома / Вицови (страна 454)

Вицови

Трпе во Струга

Си биле Трпе и Лео и живееле во Струга. Паднале големи дождови, се излил Црн Дрим и почнал да поплавува. Трпе живеел на 3 спрат, а водата стигнала до 2. Доаѓа Лео со чамец пред прозор и му вика на Трпе:
– Трпе, качувај се во чамецов, да се спасуваме.
– Не бе, мене Господ ќе ме спаси.
Повеќе…

Калугерки

Се враќа калуѓерка во манастирот и и вика на сестрите:
-Замислете сестри,на одење наваму во шумата ме нападна еден човек и ме силуваше.
Што да правам сега?
-Не бери гајле,само ишмукај еден лимон и се ке биде во ред.
-А како лимонот ќе помогне?
-Па,ако ништо друго ќе ти ја симне насмевката од лицето.

Педофил

Дечкото се враќа дома и ја гледа девојката како се пакува да си оди, и ја прашува:
– Душо кај се пакуваш?
– Слушнав дека си педофил и сега си одам.
– ПЕДОФИЛ??? Душо тоа е преголем збор за десетгодишна.

Папагал – пијаница

Си бил некој тип и имал папагал пијаница. Еден дена на искачање од дома му рекол на папагалот: слушај немој да си го пипнал шишето со водка зошто жив ќе те искубам. После некое време се враќа човеков и го гледа седнат во ќош со водката и папагалов му вика:
– Куби газда нек си ебе матер!

Земање оценки

Трпе го тепа синот, го криши од ќотек, од страна пука сеир комшијата ама од љубопитност му вика:
– Добро бе Трпе зошто толку го тепаш?
– Абе утре ги земаат оценките, а јас сум на пат.