Дома / Вицови / Разно / Трговија

Трговија

Дедо продава дињи на пазар, пред нив напишам “Една диња 30 денари, три дињи 100 денари”
Доаѓа Трпе гледа и си купил една диња, па уште една, па уште една и му вика на дедото:
– Дедо, слабо некако трговијава! Јас за 90 денари ти земав три дињи, а не за 100.
– Абе синко, сите така прават и после мене ме учат што е трговија.

Обиди се со

Македонска плата

Дефиниција за плата? – Финансиска помош за тие што не знаат да крадат.