Шеги

Трпе го прашува татко си:
– Тато, имаме задача во училиштето да напишеме што е тоа невкусна шега.
– Невкусна шега сине е кога мајка ти ме лажеше дека користи контрацепција и така те создадовме тебе.
Мајката:
– Глупости! Невкусна шега е кога татко ти ме убеди дека е шеф на големо Друштво, а излезе дека друштвото му било кафана со другарите пијаници!

Обиди се со

Кондиција

Трпе го среќава Цветко во шорц: – Што правиш? – Еве, бев да трчам. – ...