Дома / Вицови / Разно / Новогодишна прослава

Новогодишна прослава

Мажот седи дома сам и гледа телевизија. Телефонот ѕвони, тој се јавува и сериозен и официјален глас му вели:
– Господине Трпе, мора да ве разочараме. Жена ви страшно се напи на новогодишната прослава на компанијата. Ќе мора да дојдете да си ја земете.
– Ама како?! Таа воопшто не става ништо во уста!
– Господине Трпе, повторно треба да ве разочараме…

Обиди се со

Охриѓани

Ги прашале Охриѓаните: – Што имате против Скопјани? – Ништо ефикасно.