Коски

Разговараат двајцата тренери за време на натпревар:
– Види го Трпе колку е добар играч! Минатата сезона скрши четири коски.
– Машала, брзо му заздравеле коските.
– Ма не, не ги скрши неговите коски!

Обиди се со

Писмо до Дедо Мраз

Писмото до Дедо Мраз од еден Македонец . „Почитуван Дедо Мраз, за оваа нова година ...